Przejdź do głównych treściPrzejdź do głównego menu
czwartek, 16 maja 2024 22:15
Reklama

Przepis na luksusowe, bezglutenowe pierniczki z papryką chili

Wyobrażacie sobie święta bez pachnących pierniczków?  To wprost niemożliwe. Tym bardziej, że są tak łatwe i dziecinnie proste w przygotowaniu. U nas w domu, pierniczenie wspólnie z dziećmi stało się już przedświąteczną tradycją
  • Źródło: bg
Przepis na luksusowe, bezglutenowe pierniczki z papryką chili

Autor: bg

Spróbuj i ty upiec w tym roku pierniczki, w wersji na ostro:

Przygotuj: 

1 szklankę orzechów włoskich, 

1 łyżkę siemienia lnianego

1 i 1/4 szklanki mąki gryczanej

1/2 szklanki cukru kokosowego, lub innego

1/4 szklanki oleju kokosowego

1/4 szklanki mleka migdałowego

1/4 szklanki miodu

1/2 łyżeczki cynamonu

1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej

1/4 łyżeczki papryczki chili

Jak zrobić? 

Ustaw piekarnik na 180 st. C. 

Orzechy włoskie rozdrobnij w mikserze. Dodaj resztę składników i miksuj, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Uformuj kulę, posyp mąką i rozwałkuj. Wytnij kształty, serca, gwiazdki lub inne dowolne i wstaw do piekarnika na 10-15 minut. Muszą się piec do uzyskania złotego koloru.  Potem dekoruj lukrem.

 Takich jak te, jeszcze nie jedliście. Spróbujcie. 



 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
FACEBOOK
Reklama
NAPISZ DO NAS

Zapraszamy do kontaktu!

Reklama